Mars 2017

Vi lever i en tid der den teknologiske utviklingen går i rekordfart. Kommunestyret på Kvitsøy har ved flere anledninger diskutert muligheten for å bygge ut fiber/bredbånd på Kvitsøy for å imøtekomme denne utviklingen slik at Kvitsøy skal være klar til å møte fremtiden.

Det har skjedd mye på teknologisiden siden forrige gang det ble vurdert fiberutbygging på Kvitsøy. Det å sikre seg tilgang til fiberbredbånd i dag, er å være klar for å møte i morgen. Dagens kobberløsning og mobilnett ivaretar gjerne langt på vei dagens behov for internett-tilgang og kapasitet for de fleste av oss. Spørsmålet er om det vil være godt nok i årene som kommer? Det skjer så mye innenfor den teknologiske utviklingen og mulighetene virker endeløse. Det snakkes mye om velferdsteknologi og muligheter innenfor telemedisin osv. Med den utviklingen vi har vært vitne til de siste 20 årene tro jeg ikke vi som lever i dag har fantasi nok til å se for oss hva som kan bli fremtidens løsninger.

For at Kvitsøy skal være klar for å møte fremtiden tror kommunestyret at det er viktig å få på plass fiberbredbånd. Dette blir fortsatt omtalt som den mest fremtidsrettede løsningen til tross for utvikling av mobilnettet.

Administrasjonen har gjennom en tid jobbet med ulike løsninger og det har endt opp med at det nå er Lyse som ønsker å bygge ut og tilby bredbånd til alle på Kvitsøy. For å ta den endelige beslutningen er Lyse avhengig av at et visst antall takker ja til tilbudet. Jeg vil oppfordre hver og en av dere til å vurdere dette tilbudet nøye.

Som en konsekvens av denne utbyggingen har Statens vegvesen besluttet å legge ny asfalt på alle fylkesveiene på Kvitsøy. En skikkelig gladsak, da dette er en kostnad i millionklassen. Etter at det er gjort vil det i en lengre periode bli vanskelig å få tillatelse til å grave i veiene igjen og derfor er det sannsynlig at tilbudet vi som kvitsøybuer nå får ikke vil komme igjen med det første.

Lyse arrangerer info-møte i aktivitetshallen 28. mars kl. 18.30. Jeg oppfordrer alle til å komme for å få informasjon om tilbudet.