Anna av Sand

Gaffelriggseilas til Kvitsøy

Fredag 29. september kommer 6 gaffelrigg seilskuter til Kvitsøy.

Engøyholmen Kystkultursenter og Hardanger fartøyvernsenter arrangerer et gaffelriggseminar med flytende kulturminner. Fredag 29. september vil de seile ut mot Kvitsøy og øve på ulike deler utenfor øya, før de fortøyer på Gamlekaien og Grøningen i firetiden. De vil prøve å ha noen båter åpne for publikum som gjør at vi kan få komme ombord og se.

Det er totalt 73 deltakere på de flotte seilskutene. Kl. 17.00 vil vi ønske de velkommen til Kvitsøy på hummermuseet med ankerkaffe. Dette er åpent for alle. Ordfører ønsker velkommen til Kvitsøy og forteller litt om øyriket, og vi håper å få høre litt om de flotte skutene, og deres seilas og erfaringen fra fredagen utenfor Kvitsøy.

Videre har de et lukket arrangement på Klubbhuset om kvelden, før de seiler videre til Boknafjorden lørdagsmorgen, med sikte for Sjernarøy og Bjergsted handelssted.

Vel møtt på kaiene for å ta imot de og bivåne de flotte kulturminnene, og til hummermuseet for kaffe:)!

Merk at kaiplass på Gamlekaien og Grøningen er reservert til disse skutene fredags ettermiddag.