En tidlig vårblomst

Gratis juridisk bistand - førstelinjerettshjelp

Kvitsøy kommune deltar i Justisdepartementets pilotprosjekt med førstelinjerettshjelp

I førstelinjerettshjelpen kan alle få inntil 30 minutters gratis juridisk bistand, uavhengig av inntekt og formue. Forutsatt at en bor i Kvitsøy kommune.

Bistanden gis på alle saksområder, men straffesaker faller i hovedsak utenfor. Tilbudet skal heller ikke omfatte saker som knytter seg til selvstendig næringsdrivendes egen næringsvirksomhet.

Du kan få hjelp til:

• å finne ut om spørsmålet eller problemet er juridisk, og om det er noe å gå videre med
  • å finne frem til informasjon om lover og regler
  • å løse problemet eller spørsmålet dersom advokaten/rettshjelperen mener at det kan gjøres forsvarlig innenfor den tiden som er til rådighet
  • å finne ut av hvor du kan henvende deg for å få hjelp hvis problemet eller spørsmålet ditt ikke kan løses på stedet, og hva det i så fall vil kunne komme til å koste

Advokatene/rettshjelperne i førstelinjerettshjelpen er ikke ansatt av kommunen, og kommunen har ingen innflytelse på de rådene som gis. Advokatene/rettshjelperne i førstelinjerettshjelpen har taushetsplikt. Dette gjelder også overfor kommunen.

Førstelinjerettshjelpen har fast kontordag i kommunehuset på Kvitsøy en mandag i måneden fra kl.13.00 til kl.15.30. For 2012 vil dette være 23. januar, 13. februar, 12. mars, 23. april, 14. mai, 18. juni, 16. juli, 20. august, 24. september, 15. oktober, 19. november, 10. desember.

Ta kontakt med sentralbordet i kommunen på telefon eller e-post: tlf 51 73 63 00 post@kvitsoy.kommune.no for å bestille time hos advokat.

Førstelinjerettshjelpen avvikles 01.01.2013 etter melding fra fylkesmannen.