Hummer

Hummerfredningsområde

Sparholmene er fra 01.oktober 2017 fredet for hummerfiske. Venneforeningen sendte forslag om å omgjøre Sparholmene til hummerfredningsområde, og forslaget ble enstemmig vedtatt av kommunestyret. Fiskeridirektoratet har utarbeidet forskriften som trådte i kraft søndag 01.oktober

Dette blir spennende. I samme område vil klekkerigjengen sette ut hummeryngel. Kombinasjonen av disse to delene blir spennende å følge effekten av. Målet er at hummerbestanden får en økning generelt på Kvitsøy. Det er da viktig at fredningen av Sparholmene blir ivaretatt og at en formidler videre denne informasjonen. Det vil si at det er forbudt med bruk av all fiskeredskap som kan fange hummer; garn, ruser og teiner hele året. Fiske med krokredskap vil kunne drives som før.