Hummer

Hummersesongen er i gang!

Dagen er her og det er endelig tid for å sette årets første teiner.

I år er det nye regler for fluktåpning og bruk av bomullstråd. Nytt for 2018 er at alle som skal fiske hummer må registrere seg på forhånd. Informsjon om de nye reglene for fluktåpning og registreringsskjema for hummerfisket finner du på nettsidene til Fiskeridirektoratet.

Det nærmer seg hummerhelg på Hummermuseet. 25. - 28. oktober blir det mye kjekt som skjer både for store, små og de midt i mellom :)

Fullt program for Hummerhelgen finner du her.

Vi infomerer om at prøvefiske av hummer er utsatt. Kvitsøy kommune og vennegjengen ved Hummermuseet har i samarbeid med Havforskningsinstituttet et spennende prosjekt på gang med prøvefiske av hummer i fredningsområdet Sparholmene. Det var planlagt prøvefiske av hummer før hummersesongen starter 01. oktober.

Som følge av det dårlige været med mye vind er prøvefisket utsatt. Nytt forsøk på prøvefiske vil skje høsten 2019.

Med dette ønsker Kvitsøy kommune lykke til med hummerfiske. Hvem blir årets jan!?