Foto: Anne Grete Marthinussen

Strandryddedagen - over og under vann

Lørdag 5. mai, oppmøte på skolen kl. 10:00

Årets Strandryddedag går av stabelen lørdag den 5.mai. Dette er den nasjonale dugnaden hvor mange frivillige lag og organisasjoner bidrar til en renere og mer attraktiv skjærgård, men vi oppfordrer selvfølgelig alle enkeltpersoner til å stille opp!

Ydstebøhavn Vel i samarbeid med Ryfylke Friluftsråd og Kvitsøy kommune vil i år rydde hele Kvitsøy kommune, som inkluderer alle holmer og skjær.

I 2018 vil vi også ha mulighet til å rydde under vann, og da i hovedsak de største havneområder. Dette arbeidet vil være mulig ettersom vi har fått tilgang til en ROV (Remotely Operated Vehicle – Fjernstyrt undervanns fartøy), som kan kartlegge bunnforholdene med kamera før dykkere rydder havbunnen.

Hvis vi får muligheten vil vi også dykke etter spøkelsesteiner og andre fiskeriredskaper.

Vi i Ydstebøhavn Vel gleder oss veldig til denne dagen og håper dugnaden setter enda større fokus på avfallshåndtering og plastavfall i havet.

Påmelding til kontaktpersoner fra Ydstebøhavn Vel:

Tor Arild Torgersen, Mob: 46 311 929
Greta Marthinussen, Mob: 971 48 688

Oppmøte lørdag 5. mai blir på skolen kl. 10:00.