Vannspreder

Vanningsforbud i Kvitsøy kommune

Etter tilråding fra I.V.A.R. blir det fra og med i dag, tirsdag 10. juli innført forbud mot hagevanning hos privatpersoner i Kvitsøy kommune.

Fra og med 10.juli 2018 innføres det forbud mot hagevanning for private husholdninger i følgende kommuner:

Finnøy, Rennesøy, Kvitsøy, Randaberg, Sola,
Stavanger, Sandnes, Gjesdal, Time, Klepp og Hå.

Unntak: for Gjesdal kommune omfatter ikke forbudet grunnvannsverkene som forsyner Oltedal og Dirdal.

Det er inntil videre forbudt å vanne med hageslange, dryppslange og spreder. Vanning med kanne er lov.

Forbudet innføres på grunn av lite nedbør, mindre vann i vannkildene og høyt vannforbruk. Det skal sikre stabil vannforsyning til alle som får vann fra Langevatn, og sørge for god kapasitet dersom det skulle oppstå branner.

Forbudet gjelder til nytt varsel blir gitt. Informasjonen blir gitt via www.ivar.no, kommunens nettside og facebook.