Bygdeboken

Kvitsøy Gard og Slekt er bygdeboken for Kvitsøy. Den gir innsikt i Kvitsøy historie og har 646 sider gards- og slektshistorie for de seks gardene Kviting, Nordbø, Naustvoll, Meling, Håland og Ydstabø.

Bygdeboken ble utgitt rett før jul i 2009 etter mange års planlegging, innsamling av informasjon og arbeid. Bygdebokskomiteen gjorde et godt arbeid og mange var involverte. Forfatter av boken er Birger Lindanger.

Med en så omfattende og detaljert bok vil det alltid oppstå noen små feil. Siden bygdeboken er et historisk dokument som blir brukt som opplagsverk er det viktig at det medligger et hefte med rettelser slik at historien ikke endrer seg pga feil. Rettelseshefte kan du printe ut direkte fra nettsiden, eller du kan hente dem direkte på ekspedisjonen på kommunehuset.

Bygdeboken er for salg i ulike bokhandlere i Stavanger, på Rogaland historie- og ættesogelag og hos Kvitsøy kommune. Kommunen kan også sende boken til de som måtte ønske det mot omkostninger for sendingen. Kontakt ekspedisjonen for kjøp eller mer informasjon.

Pris på bygdeboken: 600,-