Gå til innhold Gå til sidemenyen Gå til høyremenyen
Turstien vest

Turstien vest

Friluftsområder og turstier

Kvitsøy har mange lune viker for både nistespising, soling og bading, men de to områdene som er regulert til friområde er Sandrenna og Grøningstranden.

Begge steder finner du grill, badestrand og toalett. Sandrenna består av sandstrand, brygge og stupebrett. Her går også Kyststien forbi. Grøningen har grønn plen med fotballmål og benker, strand, grillhytte og vannkran. Her er også en liten tursti opp til utsiktspunkt.  

Turstien Vest
Helt vest på Kvitsøy finner du en tursti som går fra Håland og til fyret. Her får du se og oppleve røft kystlandskap med bølger og skjær. Turen går over beitemarker med mange gjerdeklyvere, så hold deg til stien som er merket. Ved veldig dårlig vær anbefales ikke denne turen. Her finner du også gamle bunkere fra krigens dager, fra når Tyskland okkuperte Kvitsøy under andre verdenskrig, nå mest brukt av sauene.

Turstien Kyststien
Kyststien går fra Sandrenna til Naustvollvågen, og starter ikke langt fra ferjekaien. På veien passerer en nye sjøhus, og ser noen av de eldre. Sjøhusene ble i første rekke bygget av fiskere og bønder, og fungerte som fiskernes driftsbygning, verksted og lager. Og som samlingspunkt.

Turstien Leiasundet
Helt aust på øya finner en turstien som tar deg med ut til steinkorset og ruinen etter St.Clements kirken. Sammen på turstien vandrer du med sauene så hensynta at du går i maten deres.

Turstien Langøy
På Langøy aust på Kvitsøy finner du turstien som går nedom sjøen og over beitemark. Her finner du også bord og benker langs stien.

Skikk og bruk for turgåere
Ta godt vare på naturen og de du har rundt deg, bis respekt for ferdselsforbud over dyrket mark, og husdyr på beite. Følg oppmerket sti og husk båndtvang hele året. Så ønsker vi alle en god tur!

Ryfylke friluftsråd
Kvitsøy kommune er også med i Ryfylke friluftsråd som er med å tilrettelegger områdene på Kvitsøy. De har også gitt ut en bok om aktiviteter og friluft i Ryfylke. Se www.hoy-puls.no

Kontakt

  • Kvitsøy kommune
  • Kommunehusvn. 6
  • 4180 Kvitsøy
Telefon
+47 51 73 63 00
E-post
post@kvitsoy.kommune.no
Org.nr
964 979 634

 

Viktige telefonnummer

  • Brann - 110
  • Politi - 112
  • Øyeblikkelig medisinsk nødhjelp - 113
  • Legevakt - 116117
  • Veterinærvakt
    Se info