Gå til innhold Gå til sidemenyen Gå til høyremenyen

Næring

Det er et variert næringsliv på Kvitsøy, og kommunen rommer bedrifter både innen primærnæring, produksjonsbedrifter, samt en rekke mindre bedrifter innen bransjer som bygg og anlegg, handel og service.

Landbruket er den største primærnæringen i kommunen, og produkter som Kvitsøy lam har satt Kvitsøy på matkartet. Fiskerinæringen er betydelig mindre idag enn tidligere, men fortsatt en høyst levende næringsvei på. Kvitsøy er særlig kjent for hummerfiske og hummeroppdrett, men her drives også med oppdrett av laks og kamskjell.

Rådmannen ivaretar funksjonen som næringssjef i kommunen. En av de viktigste kommunale oppgaver innen næringsfeltet er forvaltning av næringsfondsmidler.

Kvitsøy kommune samarbeider med Ryfylke Næringshage
Har du en gründer i magen og ønsker veiledning rundt dine tanker om gjerne å starte en bedrift? Er du allerede etablert som bedrift i Kvitsøy, men vil ha noe veiledning og hjelp med forretningsutvikling? Ønsker du å vite mer om virkemiddelapparatet (Innovasjon Norge , forskningsmidler, skattefunn mv)? Er du spesielt opptatt av å utvikle en matide, reiselivside mv.?

Kvitsøy kommune kjøper tjenester av Ryfylke Næringshage for å hjelpe gründere og næringsliv i Kvitsøy. Da vi ikke er lokalisert i Kvitsøy med daglig kontor, er det best du tar kontakt med oss på telefon dersom du vil gjøre en avtale. Vi kommer til Kvitsøy. Vi er tre ansatte med ulik kompetanse som kan hjelpe.

Ta kontakt med daglig leder i Ryfylke Næringshage, Heidi Skifjell på mob.975 02 974 eller e-post: fnhage@finnoy.com

Bli bedre kjent med Ryfylke Næringshage på www.synligogstolt.no og facebook.

Klikk her for å lese mer om lokalt næringsfond.

Kontakt

  • Kvitsøy kommune
  • Kommunehusvn. 6
  • 4180 Kvitsøy
Telefon
+47 51 73 63 00
E-post
post@kvitsoy.kommune.no
Org.nr
964 979 634

 

Viktige telefonnummer

  • Brann - 110
  • Politi - 112
  • Øyeblikkelig medisinsk nødhjelp - 113
  • Legevakt - 116117
  • Veterinærvakt
    Se info