Kontakt oss!
Familieteamet kan nås gjennom å sende henvendelsesskjemaet. Det er kun foresatte og ungdom over 16 år som kan bruke skjemaet (på grunn av innlogging via ID-porten). Ellers må henvendelsestelefon brukes. Telefon kan også brukes dersom du ønsker å drøfte en sak eller problemstilling.
Brukere av tilbudet må komme til Randaberg.
Kontaktinformasjon:
- Besøksadresse: Torvmyrveien 24, Randaberg Arena
- Telefon: 40 41 30 59 (nye henvendelser).
- Telefontid: Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10.30-11.30
- E-post: post@randaberg.kommune.no
- E-dialog: https://svarut.ks.no/edialog/
- Kontaktperson: Anne Haukali, leder
Familieteamet kan kontaktes uten henvisning fra andre og tilbudet er gratis. Telefon 40 41 30 59 kan brukes dersom du ønsker å drøfte en problemstilling, eller vil vite hvor du kan søke hjelp. Dersom du allerede har en kontaktperson i familieteamet, forholder du deg til denne.
Kommunens familieteam har kompetanse til å hjelpe familier på flere områder. De samarbeider også med andre instanser for å sørge for helhetlig hjelp til de som er i behov for tjenester fra flere instanser. Både Helsestasjonen og Kommunens familieteam jobber etter lov om helse og omsorgstjenester.
Hvem er tjenesten for?
- Tjenesten er for barn og ungdom 0-20 år bosatt i Kvitsøy kommune, som av en eller annen grunn viser tegn på at de ikke har det bra, og som trenger mer hjelp enn det f.eks. helsesykepleier eller barnehagelaget kan gi. Slike tegn kan være tristhet, engstelighet, sinne eller at det stadig er konflikter med venner, på skolen eller hjemme. Ungdom over 16 år kan ta kontakt på egen hånd uten foresattes samtykke.
- For foreldre med ulike utfordringer i foreldrerollen, eller som opplever vansker i samspillet med barna.
- For gravide og foreldre med spedbarn.
Innhold og tilbudet
- Veiledning til foreldre for å styrke dem i rollen som foreldre ut fra barnet/ungdommens/familiens behov.
- Veiledning til foreldre som har barn med ulike utfordringer og utviklingsforstyrrelser.
- Behandling av milde psykiske vansker, eller sammen forsøke å få til en god endring for barnet/ ungdommen som viser tegn på at hen ikke har det bra. Gjelder også for gravide eller foreldre med spedbarn. Vi har ofte samtaler med foreldre og barn sammen, men også hver for seg. Vi drøfter hvilken samtaleform og hjelp som er mest hensiktsmessig sammen med deg/dere som tar kontakt. Vi samarbeider med andre som kan hjelpe i situasjonen dersom vi blir enige om dette.
- Samtaler med barn og ungdom som er pårørende, eller med foreldre for å støtte barna sine i denne situasjonen.
- Hjelp til å forholde seg til vanskelige hendelser som har skjedd, eller situasjoner som har oppstått i livet.
- Oppfølgingen gis både individuelt og/eller i gruppe avhengig av behov.
Kjekt å vite om våre tjenester og dine rettigheter
- Vi har journalføringsplikt og vil føre notater over våre møter med deg og annet arbeid som utføres. Det betyr at du får en journal hos oss som er høyst konfidensiell, og kun benyttes av helsestasjonens familieteam. Se også personopplysningsloven, forvaltningsloven og helsepersonelloven for informasjon om juridiske føringer.
- Taushetsplikt er en plikt til å hindre at andre får adgang eller kjennskap til informasjon du deler med oss. Som helsepersonell er vi bundet av taushetsplikt som beskrevet i helsepersonelloven. For samarbeid med andre instanser og deling av informasjon, er det nødvendig med informert samtykke. Informasjonen som gis skal være nødvendig og relevant for den hjelpen som ytes.
- Vi har også opplysningsplikt som betyr at vi har plikt til å dele opplysninger på eget initiativ eller etter pålegg dersom vi for eksempel er bekymret for din eller andres sikkerhet, eller for om barn lever i forhold som er til skade for deres helse eller utvikling (barnevernloven § 6-4) . Opplysningsplikten kan derfor oppheve taushetsplikten. Der opplysningsplikten inntrer vil vi så langt det lar seg gjøre drøfte med deg først.