Kontakt ved akutt hjelp
- Medisinsk nødhjelp: 113
- Legevakten/Livskrisehjelpen: 116 117
- Psykiatrisk ambulant-team: 916 51 005
Om psykisk helse og rus
Enhet for psykisk helse og rus består av lavterskeltilbudet psykisk helsehjelp. Tilbudet er for deg som har lette til moderate psykiske plager, som angst og depresjon.
Lavterskeltilbud psykisk helsehjelp
Om lavterskeltilbud psykisk helsehjelp
Vi arbeider for å fremme selvstendighet og evne til å mestre eget liv, med utgangspunkt i dine ressurser, ønsker og mål. Behandlingen baserer seg på kognitiv terapi og samtaleterapi, som er en godt dokumentert behandlingsmetode for psykiske helseutfordringer. Vi jobber Recovery-orientert.
Hvem kan henvende seg til oss?
Tilbudet omfatter innbyggere over 18 år som er bosatt i Kvitsøy kommune, med psykiske helseplager. Du trenger ikke henvisning fra lege, men vi oppfordrer likevel til samarbeid med fastlegen underveis. Tilbudet er gratis.
Hva kan jeg få hjelp til?
- Veiledningssamtaler
- Strukturere hverdagen og legge planer
- Medisinhåndtering
- Samarbeid med andre aktuelle instanser
- Hjelp til å koordinere tiltak og tjenester
- Sosial trening
Tilbudet omfatter ikke akutte kriser, komplekse tilstander eller alvorlige psykiske lidelser. Dette gjelder også hvis du allerede er under behandling i forhold til psykiske helseplager. Dersom du har behov for akutt hjelp, kan du kontakte fastlegen din eller legevakten (tlf. 116 117).
Helsestasjon for ungdom (HFU)
HFU ved Randaberg helsestasjon er tilgjengelig for benyttelse av ungdom på Kvitsøy. Det er ingen faste aldersgrenser, men tilbudet er primært rettet mot ungdom i alderen 13-20 år.
Klikk her for mer informasjon om tilbudet.
Samtaleterapi
Psykoterapeutiske samtaler er ulike fra vanlige samtaler. De har som mål å hjelpe deltakerne med å endre psykiske reaksjoner og atdferdsmønstre som er knyttet til lidelse og/eller hemmet fungering.
I arbeidet med endringene er det nyttig med en modell som forteller oss årsaker som opprettholder negative følelser og uhensiktsmessig atferd. I tillegg trenger vi metoder for å endre disse årsakene.
Kvitsøys modell og metode bygger på kognitiv terapi.
På nettsiden til Norsk Forening for Kognitiv Terapi finner du informasjon om kognitiv terapi. I Rask psykisk helsehjelp vil en terapitime vare inntil 45 minutter. Omfanget av samtaleterapien er fra 2 til 10 terapitimer.
Terapi som samarbeid
Terapi er et samarbeidsprosjekt mellom deg som deltaker og terapeut. Ditt engasjement, samt din motivasjon og involvering i forhold til ditt eget endringsarbeid, vil være helt avgjørende for resultatet av behandlingen.
Hvis du aktivt og åpent diskuterer dine tanker og følelser, vil du kunne få et mye større utbytte av kurset.
Hjemmeoppgaver
Deltakerne som gjennomfører en form for hjemmeoppgaver mellom avtalene, får generelt best utbytte av terapien.
Hjemmeoppgaver - også kalt selvhjelp, egenterapi eller hjemmeterapi - kan øke din innsats og håp i forhold til dine vansker, og i tillegg styrke samarbeidet mot det felles mål.
Kontaktinformasjon kommunen
Helse- og sosialkonsulent
Camilla Garvik de Azua
Tlf: 969 47 813
E-post: Camilla.Garvik.deAzua@kvitsoy.kommune.no
Lavterskeltilbud Rask psykisk helsehjelp – interkommunalt samarbeid med Randaberg kommune
Som en del av Kvitsøys interkommunale samarbeid har Kvitsøys befolkning også tilgang til oppfølging innen lavterskeltilbudet Rask psykisk helsehjelp i Randaberg kommune.
Har du spørsmål eller tilbakemeldinger, send oss gjerne en e-post:
psykiskhelse@randaberg.kommune.no.
Rask psykisk helsehjelp
Kontaktinformasjon:
Besøksadresse: Torvmyrveien 4C, 2. etasje
Telefon: 40 40 51 73
Telefontid: Mandag-torsdag kl. 10.00-14.00
E-post: rph@randaberg.kommune.no (NB: Ikke send sensitive opplysninger via e-post).
Om Rask psykisk helsehjelp
Rask psykisk helsehjelp er et behandlingstilbud for deg med lettere til moderate psykiske plager, som angst og depresjon.
Hvem kan henvende seg til oss?
Tilbudet omfatter innbyggere over 16 år som er bosatt i Randaberg og Kvitsøy kommune, med psykiske helseplager som blant annet angstproblemer og/eller depresjon av lett til moderat grad. Du trenger ikke henvisning fra lege, men vi oppfordrer likevel til samarbeid med fastlegen underveis.
Tilbudet omfatter ikke akutte kriser, komplekse tilstander eller alvorlige psykiske lidelser. Dette gjelder også hvis du allerede er under behandling i forhold til psykiske helseplager. Dersom du har behov for akutt hjelp, kan du kontakte fastlegen din eller legevakten (tlf. 116 117).